achtergrond

Geenstijl

MUZIEK! Neil Young, Lost Dog Street Band, Pet Shop Boys, Alien Ant Farm (!) en iets van Maan

Luister maar weer mee

Opa Neil heeft er maar weer eens een nieuw album uitgescheten en wel Fuckin' Up (in Amerika heet dat dan Fu##in' Up, want dat is dan wel The Land of the Free, maar als er met een fuckje gestrooid wordt heeft iedereen plots stront in de broek). Het is een live opname van Ragged Glory uit 1990, waarmee Neil z'n grootsheid van de fenomenale hattrick uit de jaren 70 (On the Beach - Tonight's the Night - Zuma) weer wat benaderde. Veel lange en groezelige solo's, schurende zang en een snerpende Old Black - z'n gemodificeerde 1953 Gibson Les Paul Goldtop die een eigen Wikipediapagina heeft. Ver weg van blijven als u het geluid van de oude Young niet trekt, gelukkig geen moralistisch klimaatgezever van de laatste jaren dus dat is weer winst. De luistertip van deze week is de nieuwe van Lost Dog Street Band, het dark country bandproject van de fenomenale Benjamin Tod. Ook nieuw: Alien Ant Farm, u weet wel, alsof het weer helemaal 2001 is, cowboykoning Charley Crockett én: Maan (die eigenlijk Maan heet) heeft een nieuw liedje. Ze is door John van den Heuvel voor straf in cokey corner gezet, maar wij luisteren verder niet naar eenheidscrack dus dat laten we aan u.

Lost Dog Street Band

Nog geen half jaar cel voor kalifaatkip en Ebru-bedreigster Xaviera Swagemakers

Da's een tribunaal van niets

Nog meer terreurnieuws; na Soumaya Sahla nu Xaviera Swagemakers. Kalifaatkip van origine uitgebroed in Apeldoorn keerde vijf jaar geleden terug en is dan vandaag pas reeds uiteindelijk veroordeeld wegens in het bezit zijn van een ISIS-lidmaatschapskaart én het bedreigen van Ebru Umar en Brenda Stoter Boscolo (koopt dat boek). Uitspraak: 860 dagen gevangenisstraf - 720 dagen voorwaardelijk wegens 1,5 jaar logeren in Turkse cel en mega lange duur rechtszaak = pak 'm beet net aan 5 maanden voor schut + 480 uur schoffelen wegens die bedreigingen. Met de toevoeging van de rechtbank dat Swagemakers ook al een lange intensieve behandeling heeft ondergaan. Da's een tribunaal van niets. Laatste woord aan het slachtoffer dan maar: "Dankzij jou heb ik mijn huis in Amsterdam moeten verkopen, moet ik proberen mijn adres in Rotterdam geheim te houden en ben ik in therapie gegaan. Mijn angsten en vooral mijn emoties heb ik opgesloten, mijn leven is volledig aangepast aan wat mij in het verleden is aangedaan. Mijn toekomst, elke stap die ik zet, is voorzichtig, waar het daarvoor in volledige vrijheid was. Ik leef met de rem erop, terwijl dat voor iemand in mijn positie helemaal niet zou hoeven."

Oud-president Internationaal Gerechtshof corrigeert *iedereen*: "We besloten helemaal niet dat genocideclaim plausibel was"

Even hè

Stel je woont in een wereld die zó debiel is. Dat een land waarvan de op twee na grootste politieke partij regelmatig in afgeladen stadions zingend oproept tot genocide op blanke boeren, Israël in Den Haag aan mag klagen wegens genocide. En dat wereldwijd echt bijna alle kwaliteitsmedia waaronder bovenstaand de BBC en NPR de uitspraak vervolgens koppen als: "ICJ says it's 'plausible' Israel committed genocide in Gaza". Terwijl dat de uitspraak helemaal niet was.

Wat de uitspraak, zoals bovenstaand uitgelegd door oud-ICJ-president Joan Donoghue, wel inhield is: "The court decided that the Palestinians had a plausible right to be protected from genocide and that South Africa had the right to present that claim in the court. (...) But it does not decide, and this is were I'm correcting what's often said in the media. It didn't decide that the claim of genocide was plausible. It did emphasize in the order that there was a risk of irreparable harm to the Palestinian right to be protected from genocide. But the short-hand that often appears that "there's a plausible case of genocide" isn't what the court decided."

Nee, natuurlijk besloot de rechtbank niet dat een genocide plausibel is. 

Want als de IDF-bewering klopt dat het zo'n 14.000 Hamas/PIJ-strijder heeft gedood en het totale dodental te Gaza zo'n 32.000 is, dan is dat een volkomen ongekend laag militant/burgerratio van 1.38, en al helemaal in een dichtstedelijke context waar Hamas ingetunneld in burgerkleding vanuit burgerinfrastructuur vecht. Er is hoe dan ook categorisch geen sprake van genocide.

Correct taalgebruik doet er allang niet meer toe natuurlijk maar goed

LIVE. Geert Wilders spreekt in NO WOKE ZONE

Wij zullen niets nalaten om aandachtig naar deze speech te luisteren

Over wie je nou nooit meer iets hoort, is Geert Wilders. Het gaat de laatste tijd zo lekker met formeren dat Ome Greet er wel even tussenuit kon voor een half midweekje Boedapest voor de plaatselijke CPAC-bijeenkomst in een NO WOKE ZONE. Gisteren kon het publiek al genieten van grote denker Eva Vlaardingerbroek, die een hoop is, maar tenminste niet WOKE! Ook aanwezig is ex-NPO-presentatrice Raisa Blommestijn, die ook al niet WOKE is. Sterker nog, zij is een WOKEBUSTER (teh-neh-neh-neh Wokebusters, red.). Wie er dan weer niet is is NRC-journalist Rik Rutten, juist omdat die wel WOKE is. Wie er ook niet is, is de grote held van D66'er David Wallast Nick Fuentes (ook niet welkom bij CPAC, maar niet omdat hij te WOKE was). Maar goed. Greet is er wel dus. Zoals Voltaire het al nooit zei: ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen bestrijden met een aangifte. LIVESTREAM.
UPDATE: Ho wacht. Eerst een soort van Songfestival filmpjes en presentatie
UPDATE: Dat was hem. Wilders identificeert zich met William Buckley, als iemand die dwars op de geschiedenis staat en STOP roept (wij gaan nog even bedenken of en hoe ironisch dat is). Verder schijnt hij dus tegen immigratie te zijn. En hij riep nog even "Go home!" tegen de Nederlandse pers die op een formatierelletje zat te wachten. Hele speech hier zo terug te kijken.

Er zijn allerlei oorlogen gaande, mensen maken zich druk over het vinden van een betaalbaar huis, of er nog een leraar voor de klas van je kind staat - en Rob Jetten denkt alleen aan Wilders

Rob Jetten wint de Hannie Schaft Bokaal 2024

Zo met 4 en 5 mei voor de deur kunnen we de pin voor de Verzetsstrijder van het Jaar alvast uitdelen. Gefeliciteerd Rob Jetten jij wint de Hannie Schaft Bokaal. In een interview met het Algemeen Dagblad tekent Rob Jetten in een unieke daad van heroïsme VERZET aan tegen Geert Wilders. WAUW! Dat we dat nog mochten zien in Nederland. Verzet tegen Wilders Wilders Wilders Wilders. Wat knap en dapper en nooit eerder vertoond! Rob Jetten is de aanvoerder van de club die de trotse NEDERLANDSE VLAG weer in het politieke landschap prikt. Wilders Wilders Wilders. Er zijn allerlei oorlogen gaande, mensen maken zich druk over het vinden van een betaalbaar huis, of er nog een leraar voor de klas van je kind staat - en Rob Jetten denkt alleen maar aan Wilders Wilders Wilders. Gefeliciteerd Rob Jetten!

VIDEO. Robert Jensen heeft perfecte reactie op monoloog Thierry Baudet

Okee even eerlijk, de rest van het programma hebben we niet gezien, wij waren namelijk wel bij het debat

Dames en heren, hier volgt een dienstmededeling. U mag weer 'Jensen' zeggen in de reaguursels. Eerst mocht dat heel lang niet, omdat onze moderatoren tijdens de kerona bijna op de IC belandden vanwege al die zelfdenkers die de hele tijd recepten van dr. Jensen voor gingen schrijven in de panelen. Maar nu. Nu mag het wel weer. Want zeg nou zelf. Dit is toch schitterend (via).

BONUSQUOTE: "Dit is 100% geen Chablis"

Straatnamencommissie Gouda helemaal koekoek

Mag de Kerkstraat nog wel?

Een opvallende straatnaam die naar hedendaagse opvattingen mogelijk niet meer door de beugel kan, is de Stoofsteeg. Die steeg is vernoemd naar de aanwezigheid van zogenaamde stoven of badstoven, openbare badhuizen die in de middeleeuwen ‘gelegenheid tot prostitutie boden’. ,,Wie wil een straat vernoemen naar vrouwonvriendelijke prostitutie?”, vraagt de straatnamencommissie zich af.

Hoe ver wil je gaan?, vraagt die zich in zijn algemeenheid af, om dat punt met een voorbeeld te illustreren. ,,Gouda kent een Koekoekplein en een Koekoekstraat maar de koekoek is een broedparasiet: het vrouwtje legt haar eieren in nesten van andere vogelsoorten en laat het broeden en grootbrengen van de jongen over aan die andere soort, want het koekoeksjong werkt alle andere eieren uit het nest. Weinig verheven allemaal.”

BONUS: Hiero alle straten van Gouda

Veroordeelde terrorist Soumaya Sahla in Volkskrant: 'Wilders heeft niks van fouten geleerd'

Ahaaa, Wílders heeft niks van zijn fouten geleerd

Mag allemaal van ons hoor. Als je op een inderdaad smerige en bizarre wijze uit de VVD wordt gekieperd gaan klagen in de Volkskrant bij Loes Reijmer (was iets mee, red.) over wat je dan "nog steeds mijn partij" noemt. Maar dit citaat van veroordeelde terrorist Soumaya Sahla over Geertje Wilders vinden wij een beetje gek. In het artikel wordt namelijk de beslissing van de beroepscommissie van de VVD aangehaald, die het besluit haar uit de partij te zetten (maar niet te royeren, enorm vage shit allemaal) niet terugdraait. Die commissie verwijt haar onder meer dat ze actief de media opzocht na alle commotie (een interview met het AD en dit optreden bij Jort Kelder dat door GeenStijl werd opgemerkt) en nu zoekt ze wéér de media op. Nogmaals: dat mag gewoon, en mensen die heel graag 'lieve veroordeelde terroriste is lief, Geert Wilders is stom, GeenStijl is stom' willen denken mogen dat lekker blijven denken. Maar kom op zeg. Wie leert er nou niet van haar fouten? Hele interview daarrr.

Rutte vandaag 'privé' op NAVO-sollicitatie bij Erdogan, persco rond 16:30

Hoog privébezoek

Andere tijden -  "Hey Rutte! Je hebt de verkiezingen misschien gewonnen, maar Turkije als vriend verloren"

Rutte is vandaag in Istanboel, maar niet namens de regering, niet met de Rijksvoorlichtingsdienst en niet met het regeringsvliegtuig - hij kocht gewoon een kaartje voor een lijnvlucht. Wel wordt hij begeleid door de Nederlandse ambassadeur. Rutte heeft op dit moment steun van 28 van de 32 NAVO-landen voor zijn kandidatuur als nieuwe Secretaris-Generaal. 

Bronnen melden aan de NOS dat Rutte met alle vier resterende landen "in gesprek is over zijn invulling van het NAVO-leiderschap". Roemenië heeft een eigen 'kandidaat', Hongarije zegt Rutte (nog) niet te steunen omdat Rutte zo homoseksueel deed over Hongarijes lhbti-wetgeving, Slowakije 'twijfelt' nog en Turkije moet vandaag dus even ge-wined and dined worden op de bazaar.

Clingendaels Turkenkenner Nienke van Heukelingen over Erdogan: "Hij ziet zijn moment om garanties af te dwingen op onderwerpen die voor Turkije belangrijk zijn. Zoals hij dat ook deed met de toetreding van Finland en Zweden. (...) In feite gaat Rutte op sollicitatiegesprek bij Erdogan (...). Ruttes kaarten liggen goed, maar beklonken is het zeker nog niet (...). We hebben in het verleden vaker gezien dat Erdogan op het laatste moment toch van koers verandert."

We zien de persco rond 16:30 tegemoet. En als Turkije als een na grootste NAVO-krijgsmacht over de brug is dan zullen die drie Oostblokkers ook wel snel inbinden, verwachten we.
Update 18:02 - Erdogan laat Rutte nog even bungelen. We parafraseren: "Ik kom er op terug."

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.